0 item(s)

Ostukorvis pole tooteid.

Product was successfully added to your shopping cart.

Pähklikoja 100% puhtad maapähklivõid

Maapähklivõi sisaldab palju kiudaineid ja palju valku, tänu millele püsib täiskõhutunne pikemaajaliselt ja tänu sellele sööd sa üleüldiselt päeva peale vähem. Maapähklivõis on palju kasulikke mono- ja polüküllastamata rasvasid. Lisaks vähendab maapähklivõi magusaisu!
See on suurepärane alternatiiv ebatervislikele maiustustele.

Maapähklid sisaldavad 44-56% rasvu, põhiliselt just mono- ja polüküllastumata rasvu, millest suurema osa moodustab oleiinnhape (40-60%) ja linoleenhape. Maapähklid on ideaalne vitamiinide ja mineraalide allikas, sisaldades rohkelt biotiini, vaske, niatsiini, mangaani, E-vitamiini, tiamiini, fosforit ja magnessiumit. Kuna maapähklid sisaldavad rohkelt südamesõbralikke toitaineid, aitab nende pidev tarbimine ennetada südame-veresoonkonnahaiguseid. 

Kuidas tunda ära ühte head maapähklivõid?

Koostis – kui pähklivõi pole 100% pähklitest, siis tasub purgike käest asetada. Paljudele kommertstoodele on lisatud suhkrut, soola, palmirasva (või muud rasvainet), et pähklivõi oleks ikka “maitsvam” ja “kreemjam”. Me ei vaja lisaaineid. Kui tõesti armastad pähklivõid magusana, siis lisa ise sinna vahtrasiirupit või mett. Kui armastad soolast pähklivõid, siis lisa Himaalaja soola. Pähklid on juba ise väga rasvased ning igasugune lisatud õli/rasv ei ole põhjendatud.


Õli eraldumine – kui uus purk avada, siis tõelisel ja puhtal pähklivõil peaks olema õli eraldunud. See tähendab, et pähklivõi ei sisalda hüdrogeenitud (õlide tahkestamise protsess) rasvu ning lisaaineid, mis eraldumist ära hoiaksid.


Maitse – nii pea kui maitse on imelik või selline “kapitagune” võib olla tegu rääsunud pähklivõiga. See juhtub kui pähklivõi on liiga kaua päikese käes või kuumas istunud ning sealne õli on rääsuma läinud.


Konsistents – kui pähklivõi on liiiga kuiv ja pole kergesti segatav ja määritav, on tegu kas halvasti pihku sattunud purgiga või on tootmisel kasutatud kehvemaid/kuivemaid maapähkleid. Tõelise pähklivõi konsistents peaks olema pärast segamist piisavalt kreemjas ja samas piisavad paks.

 

SinuElu e-poe valikus on:

​KRÕMPSUV maapähklivõi, milles on tunda röstitud ja krõmpsuvad pähklitükid. Lisatud näpuotsatäis soola.

ROSINATE JA KANEELIGA maapähklivõi on iga magusasõbra unistus. Rohkelt rosinaid ja näpuotsatäis kaneeli.